Prăjitură de ciocolată de post

20180311_112814

Această prăjitură este plină de ciocolată. Din nefericire nu am folosit un gramaj exact la ingrediente, doar am urmărit consistența aluatului, să fie ca o smântână groasă.

Ingrediente:

Zahăr

Făina

Lapte vegetal

Puțin ulei

Esența rom

Cacao

Praf copt

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele, se urmăreşte compoziția să nu fie nici prea subțire, nici prea groasă, ar trebuii sa arate ca o smântână. Se pune în cuptorul încins, se urmăreşte când este coaptă cu o scobitoare. Daca iese curata, înseamnă ca este gata. Se lasă să se răcească înainte de a pune crema.

Pentru cremă:

100 ml Smântâna vegetală pentru gătit

2 linguri Cacao

3 linguri ulei de cocos (solid)

3 linguri zahăr

Mod de preparare :

Se topeste uleiul de cocos la foc foarte mic, se adaugă zahărul şi se amesteca bine. Cacaua se amestecă bine cu smântâna şi se pune peste ulei, toate se țin pe foc foarte mic, daca se umflă, de mai dă la o parte, se amesteca bine până se îngroaşă crema, o mai țineți câteva secunde şi este gata. Acest proces dureaza câteva minute. Se lasă să se răcească puțin şi se poate pune peste prăjitură.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s