Fursecuri cu semințe, fără zahăr

20180414_155540

Aceste fursecuri nu conțin făină, nu conțin zahăr, sunt făcute fără alune, fără lactate sau ouă. Sunt foarte simple de facut, gustoase, potrivite pentru copii de diferite vârste, şi pentru diete. Sunt dulci datorita bananei şi a stafidelor.

Am încercat să fac nişte batoane din fulgi de ovăz cu semințe şi ulei de cocos, dar au ieşit cam sfărămicioase. În loc să dreg rețeta, adaugând mai mult ulei de cocos sau miere, m-am gandit să transform aluatul în fursecuri.

Ingrediente:

Aluat pe baza de fulgi ovăz cu semințe floarea soarelui, susan, stafide, semințe de in, şi putin ulei de cocos.

1 banană

Mod de preparare:

Am pus compoziția de la fostele batoane în robot cu o banană, le-am mixat pana s-au legat. Dacă este mai multă compoziție uscată, se mai adaugă banană, dacă este prea multă banană şi sunt prea moi, se mai pot adăuga fulgi sau semințe.

20180414_152307

Le-am format biluțe pe hârtie de copt, le-am turtit şi le-am băgat la cuptorul încins. Nu m-am uitat la ceas, le-am ținut până s-au mai maronit, apoi le-am întors, le-am mai lăsat şi pe cealalaltă parte până au fost gata.

20180414_152737

Au ieşit destul de crocante la exterior şi fragede la interior. Se pot ține mai mult sau mai puțin la cuptor, în funcție de preferințe.

20180414_155540

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s