Prăjitură cu blat de curmale şi cremă de cocos

20180430_082224

Nici de data aceasta nu a ieşit prea arătoasă, dar totuşi delicioasă, plus că nu îngraşă fiindcă nu conține nici zahăr, nici făină.

Am folosit ciocolată fără zahăr, cu îndulcitor.  Cred că trebuia să iau mai multă ciocolată să acopere mai bine.

Ingrediente:

Blat:

Jumătate de pungă de curmale

O pungă semințe floarea soarelui

O jumătate de cană semințe de in

2 linguri semințe susan

Cremă:

O pungă fulgi de cocos

2 linguri ulei de cocos

Miere cât cuprinde 😏

Şi o ciocolată fără zahăr

Mod de preparare:

Pe rând, am dat prin râşniță toate semințele şi le-am adunat într-un castron. Am pus şi curmalele cu puțin lapte de soia, vreo 2 linguri, tot în râşniță. Le-am mărunțit bine, iese ca o pastă groasă. Râşnița este mică, deci am făcut de 2 ori curmale. Amestec curmalele cu semințele şi întind compoziția într-o formă în care am aşezat foaie de copt.

20180429_142742

M-am obişnuit cu aceste rețete uşoare, de aceea nu măsor nimic, nu folosesc gramaje exacte. Daca e prea moale, mai adaug semințe,dacă este prea sfărămicioasă,mai adaug un ingredient moale, lapte vegetal, sau miere, sau curmale.

Crema este şi mai simplă. Am topit uleiul de cocos şi l-am amestecat cu fulgii si cu mierea. Am folosit mai multă miere, ca să lege aşa-zisa cremă, dar şi ca să fie dulce. Li se spune prăjituri, dar nu mi se par propriu-zis prăjituri, aşa cum suntem obişnuiți. Urmează acelaşi model, sunt mult mai sănătoase, dar nu sunt la fel de pufoase sau de dulci, deşii se pot face cu creme din avocado sau caju, dar eu nu am făcut fiindcă sunt scumpe nucile caju şi mi se par complicate.

20180429_142634

Am întins crema peste blat. Blatul l-am ținut în frigider cât timp am făcut crema.

20180429_143407

Am făcut un experiment şi am încercat să topesc ciocolată fără zahăr, cu îndulcitor, şi a funcționat. Se topeşte foarte bine. ☺

Apoi am pus o lingură de lapte de soia şi am stricat-o . 😒

Nu era chiar stricată, dar i-a schimbat textura, a făcut-o mai gumoasă şi nu s-a mai întins frumos. Deci nu se pune lapte în ciocolata topită.

20180430_081812

Şi asta a fost. A ieşit cam subțirică, data viitoare fac prăjitura în straturi. Dar a fost foarte bună.

20180430_082128

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s