Am făcut clătite cu ovăz, fiindcă ovăzul este mai sănătos decât făina albă, are mai multe vitamine şi nici nu îngraşă.
Dar nici acestea nu au ieşit arătoase. Concluzia este că nu prea mă pricep să le fac să arate prea bine pentru poze, dar sunt bune la gust.
Mi-a rămas puțin dovleac copt cu scorțişoară, pe care l-am încorporat în clătite, fulgii de ovâz şi afine cumpărate special ca să fac clătite cu ele. Deci vitamine şi minerale din toate părțile. Plus că sunt şi de post, vegane, fiindcă nu am folosit ouă şi am pus lapte de ovăz.
În loc să pun făină cât cuprinde, am pus foarte puțină, şi am adăugat şi alte ingrediente mai interesante şi mai gustoase.
Ingrediente:
O cană fulgi de ovăz
Dovleac copt cu scorțişoară
Lapte de ovăz
Afine
3 linguri făină
Poate ar trebuii să le cântăresc, să folosesc gramaj exact, dar nu am timp.
Mod de preparare:
Se pasează dovleacul copt, se adaugă şi se amestecă toate ingredientele la o consistență destul de groasă. Nu se pasează afinele. Nu punem zahăr, punem miere pe clătite la servire.
Am lăsat puțin timp aluatul să se înmoaie fulgii, apoi le-am prăjit. Prima oară am folosit o tigaie cu forme de clătite mici.
Au ieşit cam groase, moi şi mici.
În tigaia normală am pus câte puțin aluat, dar se întinde şi ies mai subțiri. Nu se întinde în toată tigaia, fiindca nu se mențin la fel de bine ca o clătită de făină. Se pot întoarce doar după ce s-au prăjit bine, altfel se cam destramă.