Clătite cu fulgi ovăz şi afine

on

20180512_090858

Am făcut clătite cu ovăz, fiindcă ovăzul este mai sănătos decât făina albă, are mai multe vitamine şi nici nu îngraşă.

Dar nici acestea nu au ieşit arătoase. Concluzia este că nu prea mă pricep să le fac să arate prea bine pentru poze, dar sunt bune la gust.

Mi-a rămas puțin dovleac copt cu scorțişoară, pe care l-am încorporat în clătite, fulgii de ovâz şi afine cumpărate special ca să fac clătite cu ele. Deci vitamine şi minerale din toate părțile. Plus că sunt şi de post, vegane, fiindcă nu am folosit ouă şi am pus lapte de ovăz.

În loc să pun făină cât cuprinde, am pus foarte puțină, şi am adăugat şi alte ingrediente mai interesante şi mai gustoase.

Ingrediente:

O cană fulgi de ovăz

Dovleac copt cu scorțişoară

Lapte de ovăz

Afine

3 linguri făină

Poate ar trebuii să le cântăresc, să folosesc gramaj exact, dar nu am timp.

Mod de preparare:

Se pasează dovleacul copt, se adaugă şi se amestecă toate ingredientele la o consistență destul de groasă. Nu se pasează afinele. Nu punem zahăr, punem miere pe clătite la servire.

Am lăsat puțin timp aluatul să se înmoaie fulgii, apoi le-am prăjit. Prima oară am folosit o tigaie cu forme de clătite mici.

20180512_085248

Au ieşit cam groase, moi şi mici.

20180512_090346

În tigaia normală am pus câte puțin aluat, dar se întinde şi ies mai subțiri. Nu se întinde  în toată tigaia, fiindca nu se mențin la fel de bine ca o clătită de făină. Se pot întoarce doar după ce s-au prăjit bine, altfel se cam destramă.

20180512_090724

20180512_090858

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s