Tort fără zahăr

20180604_103028

Am încercat să fac un tort fără zahăr, fiindcă zahărul nu este un aliment sănătos. Am folosit miere şi ciocolata cu îndulcitori. Ciocolata folosită a fost de o calitate bună, cu unt de cacao, pentru a se topi bine, fără grăsimi hidrogenate.

Ingrediente:

Pentru blat:

Am uitat ce am pus în blat… Am făcut un blat mic şi simplu cu făină, lapte vegetal, praf de copt, ulei şi miere în loc de zahăr.

Pentru creme:

Pentru crema albă: 1 conservă cremă de cocos

1 ciocolată albă cu îndulcitor

Miere

Pentru crema neagră: 1 conservă cremă de cocos

1 ciocolată neagră cu îndulcitor, fără zahăr

Miere

Mod de preparare:

Am pus aluatul de blat în formă la copt. L-am ținut până s-a facut bine şi a ieşit scobitoarea curată.

20180602_135757

Pac s-a rupt 😯

20180602_140035

L-am însiropat cu miere subțiată cu puțină apă ca să fie dulce.

20180602_140607

Pentru cremă am folosit doar partea întărită albă din conserva de cremă de cocos. Daca este de o calitate bună, partea mai grasă se separa la suprafață şi rămâne partea de apă dedesubt. Am încălzit-o şi am pus ciocolata albă în ea să se topească. Am amestecat bine şi am adăugat miere. La fel am făcut şi a doua cremă, cu ciocolata neagră.

20180602_141010

Le-am turnat pe rând în formă, peste blat, şi l-am pus la congelator.

20180602_153220

Şi voilà ! Tort dulce chiar dacă nu conține zahăr. A fost bun, gustos, dar totuşi mi s-a părut crema de cocos destul de grasă.

20180603_15471620180604_103052

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s